Omslaget av Jean Bolinder

Mar 18th, 2010 | By | Category: 2003-4, Notis

Nyfiket tittade jag på tingens hemlighetsfulla yta, såg färger och linjer, såg husens terrakotta, såg allt. Trädet, genomlyst av månen, skiner som på dagen och gårdsplanens yta är som åskan. Husen är i konflikt. Ingen vet hur de skall användas. Stallet kan ha varit en herrgårdslänga och har därtill rundbågade fönster som en kyrka. Det andra huset var från början genomdraget av en gång. Då var gårdsporten där. Och i den lilla kammaren på vinden bodde portvakten. Nu är det vagnsskjul. Men ännu finns märkvärdigheter. Till rummet på vinden kommer man genom två halvtrappor med en hängbro emellan. Vid den finns ett fönster.

Så är huset byggt för den hemlighetsfulla intrigens skull. Det vet den som har fört penseln. Och på gården reser sig en bokstav i ett kabbalistiskt alfabet. Den ser ut som ett spöke. Här börjar historien om magi och brott.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22