Nu har Sverige fått hela 6 vägbibliotek

Mar 5th, 2010 | By | Category: 2007-1, Notis

I oktober i fjol invigdes landets sjätte vägkrogsbibliotek i Töre utanför Kalix. På Shellmacken där kan vem som helst låna med sig en bok – i pappersform eller som talbok. Töre är det nordligaste i sitt slag i Sverige.

Kunderna besöker sällan vanliga bibliotek. Det är framför allt folk som arbetar inom hotell- och restaurang samt yrkeschaufförer. Låntagaren skriver bara upp namn, telefonnummer och vilken dag boken lånades. Lånetiden är inte begränsad.

Det händer att lånarna ringer varandra för att komma åt en bok de vill läsa eller lyssna till. Sedan byter de på en parkeringsplats någonstans.

Systemet bygger på ärlighet och det är ytterst sällan böcker försvinner.

Förutom i Töre finns vägkrogsbibliotek på OK/Q8 i Tönne-bro mellan Söderhamn och Gävle, Smålandsrasta i Klevhult mellan Värnamo och Jönköping, Statoil Brändåsen mellan Hallsberg och Kumla, Håbo Motell i Munkedal och Björkäng Vägkrog utanför Varberg.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22