Nobelpristagaren blandar deckare och porr i ny bok

Sep 11th, 2009 | By | Category: 2005-4, Notis

Det finns många som anser att nobelpristagaren Elfriede Jelinek är en obegriplig författare och därmed passande för att få ta emot pris ur svenske konungens hand.

I år har hon kommit med en bok som inte riktigt verkar höra hemma i finrummen. Den heter Girighet (Forum) och i förlagsreklamen sägs att den innehåller ingredienser från deckare, pornografi och underhållningsromaner. Den svenska översättningen är gjord av Aimee Delblanc.

Boken kommer säkert – om man utgår från samma källa – att godkännas av Roks. Hon lär skildra en värld som ”fortfarande kan betraktas som primitiv, där kampen mellan könen fortgår och män kallblodigt missbrukar sin maktposition”.

Pengar har ersatt tidigare ideal och människors liv förstörs av den nyliberala kapitalismens avarter. I det nya Österrike (Jelineks hemadress) har konservatism och dubbelmoral lett till ett samhälle som behärskas av girighet.

Var porren, deckeriet och underhållningen kommer in får DAST ge sig till tåls med att rapportera. Men när vi läst boken …  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22