Ni har väl noterat

Jan 12th, 2008 | By | Category: 2000-3, Notis

att den eminente Hans Arnold detta år står för omslagen i DAST Magazine. Hans teckningar bör ses på både en och tre gånger – för de innehåller mer än det man märker vid första anblicken.Om du vill veta mer om konstnären Arnold, leta rätt på DAST 4/98 där Lena Berglöf presenterade honom över fyra sidor.

Nästa år svarar en ny konstnär för omslagsbilderna.

London Mystery Magazine No.5, 1957 (t v) med parlamentet, hängning, spöken och annat smått och gott samt No. 64. 1965 med en bobby på omslaget som just satt visselpipan i munnen för att påkalla uppmärksamhet i samband med begånget brott.

Det mysteriemagasin som härdade ut längst i England på sin tid var The London Mystery Magazine, ett pocketmagasin som kom ut med 132 nummer åren 1949-1982.

Magasinet innehöll inte bara rena deckare utan också fantasterier av olika slag. Förgäves letar man som svensk efter något känt anglosaxiskt namn i tidskriften.

Vem har hört talas om Gerald Hughes, Rosemary Timperley, Margaret Coghlan eller David Peddie Cowan. Varje nummer bjöd på mellan 16 och 18 olika författare.

Berättelserna var oftast korta och tidskriften var rikt illustrerad i svart-vitt av olika tecknare. The London Mystery Magazine var en kvartalstidskrift och eftersom den hade en livslängd om trettiotre år måste den ha haft en hel del läsare

Egendomligt nog är magasinet ändå ganska okänt till och med i England, där det dessutom ar svåråtkomligt antikvariskt och eftersökt av inbitna samlare.

Omslagen var ofta samma från nummer till nummer med färgen som enda variationen. Under sin livstid hade The London Mystery Magazine två olika förläggare  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22