Millenniumtrilogin blir tecknad serie

Nov 10th, 2012 | By | Category: 2012-11 nov, Notis

Omslag till serien Män som hatar kvinnorNu utges Stieg Larssons millenniumtrilogi som serieroman i sex delar, två album för varje bok. Först ut är Män som hatar kvinnor del 1, del 2 utkommer våren 2013. För manus till alla sex delar står den skotska deckarförfattaren Denise Mina.

“Salander är en fantastisk romangestalt, säger Denise Mina. “Det är hon som är den stora grejen för min del. Det har varit ett jätteroligt arbete. Larsson skrev en otrolig historia, och han visste verkligen vad han gjorde när han skrev en feministisk deckarserie.”

Den svenska översättningen utkommer samtidigt som den amerikanska originalutgåvan, publicerad av serieförlaget DC Comics. Serieromanen baseras på Stieg Larssons millenniumtrilogi: Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes. Böckerna har hittills sålts till 50 språkområden i totalt 73 miljoner exemplar.

Stieg Larsson (1954–2004) var journalist och chefredaktör på tidskriften Expo, och en av världens främsta experter på antidemokratiska, högerextremistiska och nazistiska rörelser.

Denise Mina, född 1966 i Glasgow, är kriminalförfattare och dramatiker. 2011 belönades hennes bok Getingsommar av Svenska Deckarakademien för bästa översatta kriminalroman. Hon har även skrivit manus till serien Hellblazer.

Leonardo Manco, född 1971, är argentinsk serietecknare som medverkat i en rad amerikanska serietidningar, bland annat Hellblazer.

Andrea Mutti, född 1973, är italiensk serietecknare som arbetat åt både europiska och amerikanska serieförlag.

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22