Michael Connelly har besökt Sverige

Mar 17th, 2010 | By | Category: 2004-1, Notis

Författaren bakom Harry Bosch och Terry McCaleb besökte Sverige för första gången i november i fjol. Svenskarna har tagit 45-årige Michael Connelly till sitt hjärta. Hans romaner har hamnat på bestsellerlistorna med stor regelbundenhet.

Tidigare var han bosatt i Los Angeles, där också hans böcker utspelar sig, men nu har han flyttat tillbaka till Florida där han är född. Där bor han nu i Tampa tillsammans med hustru och sexårig dotter. En anledning till flytten var att Connelly ville att dottern skulle få nära till sin farmor. Han började sitt skrivande som reporter i Daytona Beach, Florida efter att ha tagit universitetsexamen i journalistik 1980. Efter flera olika journalistjobb i hemstaten anställdes han som kriminalreporter på Los Angeles Times. Där jobbade han i 15 år innan han slutade för att skriva böcker. För dessa har han fått en hel radda priser: Anthony Award, Nero Wolf Award, Maltese Falcon och Caliber .38.

En stor artikel om Michael Connelly hittar du i DAST 2/01. Den skrevs av Bengt Eriksson och handlar en hel del om författarens senaste succé i Sverige, Mörkare än natten, som just kommit ut i USA då.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22