Mer från käre Bill

Sep 18th, 2009 | By | Category: 1996-3, Notis

”Poliser är inte till nån nytta. Inte i nån detektivbok jag läst har poliser varit någe bra. Dom vet inte vad dom ska göra när nån mördar nån. Minns du i Mysteriet med de gula fönstren att poliserna skulle söka igenom hela rummet efter ledtrådar och att dom inte såg cigarrettfimpen som mördarn lämnat på öppna spisen och som hade adress på sig till dom som gjort cigarretten speciellt för mördarn. Det visar vad poliser går för, eller hur? För all del, dom ser väldigt viktiga ut i sina hjälmar och blanka knappar men när det kommer till mord eller att skära upp och undersöka döa för att finna ut vem mördaren är då är dom värdelösa. Varför har aldrig polisen hittat mördarn i någon detektivbok vi läst? Det gör vanliga människor som du och jag, vi använder sunt förnuft och plockar upp cigarrettfimpar och sånt…”

Ur ”The Mystery of Oaklands” i William från 1929. Ej utgiven på svenska.

“- Ska vi bli detektiver allihop när vi blir stora, föreslog Douglas.

– Nä, sa Bill, det är roligare att va mannen som kommer förbi och räknar ut alltsammans när detektiverna gett upp. Jag ska bli en sån. Jag ska läsa detektivböcker ända tills jag blir stor och jag kan slå vad om att jag kommer å veta allt om hur man mördar folk så att jag kan fånga alla mördare som finns å jag kan slå vad om att jag blir berömd och folk kommer att sätta upp en staty av mej när jag är dö.”

Ur ”The Mystery of Oaklands” i boken William, 1929. Ej utgiven på svenska.

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22