Liza Marklund och Åsa Larsson har fått sällskap av Majvor Müller

Mar 5th, 2010 | By | Category: 2007-2, Notis

Norrbottens två framgångsrika deckarförfattare, Liza Marklund och Åsa Larsson, har blivit tre sedan förra sjuksköterskan, bilhandlaren och ordföranden i företagarna i Luleå, Majvor Müller, debuterat som författare. Mordplats Raitajärvi är namnet på hennes roman om ett mord som inträffar i hennes barndomsby i Överkalix.

– Fast jag är ju inte i samma division som Liza Marklund och Åsa Larsson, säger Majvor Müller om sitt författarskap.

Författardrömmar

Ända sedan hon var tonåring i den lilla byn Raitajärvi med sex hushåll har hon burit på drömmen om att kunna leva på sitt skrivande.

– Jag har alltid skrivit noveller och dikter, berättar Majvor Müller. Tyvärr har alltid mycket annat blivit prioriterat. Först utbildades jag till sjuksköterska och sedan tog jobbet all tid. Så fick jag familj och barn som krävde tid och engagemang. Egentligen handlar det om att ge sig själv tid för att kunna förverkliga sin dröm. Nu gör jag också det. När jag går in i skrivandet kan jag ägna mig åt det i flera dagar i sträck.

Skrivarkurs inspirerade

Det var en skrivarkurs med Maria Wedin och Bengt Pohjanen som lärare som inspirerade och gav henne det mod som krävdes för att skriva en roman. Inspirationen fann hon på stranden vid en sjö hemma i Raitajärvi. Resultatet blev boken om ett mord.

Majvor berättar att hon har en ny bok på gång. Halva är redan skriven.

Ekonomisk förening

Boken Mordplats Raitajärvi är utgiven av förlaget Black Island som är en ekonomisk förening med säte i Luleå.

Den första upplagan av boken såldes slut tämligen omgående när den hamnade på de norrbottniska bokhandlarnas diskar i mitten av december 2005.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22