Le Carré och Rushdie skäller per insändare

Sep 16th, 2009 | By | Category: 1998-1, Notis

Salman Rushdie och John le Carré tycker visst inte om varandra. Sedan slutet av förra året har de visat sin antipati mot varandra på insändarplats i tidningen The Guardian.

Rushdie började med att hålla med de amerikanska kritiker som hittat antisemitism i le Carrés roman Skräddaren i Panama. Ett skäl till avståndstagandet var att spionskribenten inte stödde honom när Iran utfärdade en dödsdom efter utgivningen av Satansverserna 1989.

le Carré svarade med att kalla Rushdie ”en arrogant egoist”, men beklagade samtidigt att författarkollegan förföljdes.

Rushdie blev inte alls nöjd med detta utan beskyllde i nästa insändare le Carré för att vara ”en uppblåst kälkborgare” som stöder radikala islamister och vägrar ställa upp för yttrandefriheten.

På detta svarade le Carré att det var befängda beskyllningar och att Salman Rushdie inte ville respektera andras åsikter.

Detta gjorde att Rushdie kallade honom ”en pseudonym vän”, syftande på att le Carré, som heter David Cornwell, inte skriver under eget namn.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22