Lättläst från då- och nutid

Mar 30th, 2008 | By | Category: 2008-2, Notis

Jan GuillouJan Guillous Arn har nu visat sig i alla tänkbara medier – romaner, TV, biofilm och historiska vandringar i Västergötland. Det var väntat att den före detta tempelriddaren skulle dyka upp i lättläst form hos LL-förlaget.

Omslag till Lättläst ArnDen utgåva i pocket som just publicerats är Vägen till Jerusalem, men Guillou själv har inte haft så mycket med den att göra. I stället är det förlagets inhouse-författare Johan Werkmäster som gjort adaptionen. När originalet kom ut den 25 april 2002 hade boken 367 sidor. Werkmäster har lyckats koka ner den till cirka 170. En bedrift eftersom han ändå fått fram essensen.

Jan-Olof EkholmJan-Olof Ekholm har skrivit en kriminalroman i modern miljö direkt för LL-förlaget. Den heter Slag i saken och ingår i den utseendemässigt trista serien Lätt pocket. Men det är en riktigt spännande historia om den avskydde Hårde Harry som hittas mördad.

Omslag till LL Slag i saken Ekholm är en skicklig författare – inte för inte har han kommit ut med mer än 30 böcker under sin karriär – och lyckas få till en riktigt rysansvärd story.

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22