Läckbergs deckare blir film i Fjällbacka

May 5th, 2011 | By | Category: 2011-5 maj, Notis

Film i Väst meddelar i ett pressmeddelande att företaget ska samproducera den internationella filmsatsningen Fjällbackamorden som baseras på personerna i Camilla Läckbergs bästsäljande deckarserie om det lilla västkustsamhället Fjällbacka.

Det skall bli tio nittiominutersfilmer specialskrivna för TV, samt två biofilmer, varav den första är baserad på boken Tyskungen. Oscarsnominerade regissören Marcus Olsson ska regissera de två första filmerna.

Camilla Läckbergs deckarserie om Erica Falck och hennes man Patrik Hedström är en stor boksuccé. Enbart i Sverige har böckerna sålts i över 3,4 miljoner exemplar. Romanerna har också blivit framgångar utomlands och har sålts till över 50 länder och översatts till 35 språk. Totalt har hennes böcker sålts i 8 miljoner exemplar.

Claudia Galli och Richard Ulfsäter är klara för huvudrollerna Erica och Patrik. Öppen casting kommer att ske i Fjällbacka för att bland annat hitta barnkaraktärerna.

Filmerna produceras av Helen Ahlsson på Tre Vänner tillsammans med Film i Väst, Sveriges Television och Nordisk Film. Produktionsbolaget Tre vänner står bland annat bakom succéer som Snabba Cash och Till det som är vackert.

Inspelningen av filmerna kommer att starta i augusti 2011 i Fjällbacka med omnejd.

Film i Väst skapar förutsättningar för filmproduktion genom att bidra till finansieringen av filmprojekt. Investeringen i den enskilda filmen gör Film i Väst till samproducent och delägare och i dag är Film i Väst en av de mest framgångsrika regionala filmfonderna i vår del av världen.

Film i Väst ägs av Västra Götalandsregionen och omsatte 2010 cirka 95,5 miljoner kronor.
Uppdragsgivare är Västra Götalandsregionens regionala utvecklingsnämnd och Västra Götalandsregionens kulturnämnd.

Richard, Camilla och Claudia

Camilla Läckberg flankerad av skådespelarna Richard Ulfsäter och Claudia Galli. Foto: Johan Bergmark

 

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22