Klassiker får nytt liv i eboksform

Apr 10th, 2015 | By | Category: 2015-04 apr, Notis

Bonnierförlagens satsar på att göra 10 000 äldre och nyare böcker tillgängliga som e-böcker. En lång rad klassiker som länge bara funnits på antikvariat kommer nu att bli tillgängliga som e-bok via de olika återförsäljarna. Dessutom på de allra flesta svenska bibliotek!

Bonnierförlagen Digital informerar löpande om nya titlar på vår växande e-bokslista i form av nyhetsbrevet “E-boksklassiker”. På deras webbsida kan man prenumerera på infoirmation om nya utgåvor: KLICKA HÄR för att prenumerera!

Redan har 200 titlar fått nytt liv! Den 1 april kom 200 titlar som i många fall länge bara gått att hitta på bibliotek och på antikvariat och då i tryckt form. Priserna är väsentligt lägre än för tryckta böcker.

Omslag till VårlöftenBland de nya finns Vårlöften  av Frigga Carlberg, (1851–1925), författare, social organisatör och feminist. Hon anses personligen ha bidragit till att kvinnlig rösträtt slutligen godkändes av riksdagens båda kamrar. Som författare av noveller och romaner använde hon sig ofta av sina erfarenheter från fattigvården och i sina verk synliggjorde hon missförhållanden och övergrepp på kvinnor och barn.

Bonniers eboksklassiker: http://www.bonnierforlagen.se/digitalt/klassiker/

En hel del klassiker finns att läsa gratis på webben, bl a på Projekt Runeberg: http://runeberg.org/

 

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22