Kalle Anka hjälp i skolan

Oct 1st, 2013 | By | Category: 2013-10 okt, Notis

SerielogoPå Bokmässan presenterades projektet ”Serier i undervisningen” som syftar till att med hjälp av serier, öka läsförståelsen och läsglädjen hos barn.

Serietidningar som en del i undervisningen ska förbättra läsförståelsen hos Sveriges skolelever. Kombinationen av text och bild tros göra det lättare för barn att ta till sig information, och efter ett lyckat test på en Malmöskola är det nu dags för en nationell lansering. Navet är webbsajten serieriundervisningen.se där skolor och lärare kan ladda ner läromedel och inspireras av andra som använt serier i undervisningen. Först ut är läromedlet ”Kalle Anka i skolan” som utvecklats av som utvecklats av läraren Melinda Galaczy, och som under våren testas i tre klasser i årskurs 3 på Augustenborgsskolan i Malmö.

Målsättningen med initiativet är att genom en ökad läsglädje bidra till att vända den negativa trenden kring svenska skolbarns och skolungdomars bristande läsvanor och försämrade läsförmåga. Bakom satsningen står förlaget Egmont Kids Media, med den ideella organisationen Seriefrämjandet som samarbetspartner.

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22