Japaner är inte alltid snälla och medgörliga

Mar 7th, 2010 | By | Category: 2006-3, Notis

DAST har under året haft många artiklar om japansk brottslighet, mordiskhet och elakhet i fiktionens form. Under sommaren nådde oss boken Akta dig för japaner (Sellin) av bank- och bilmannen Jan Reander som på 1990-talet råkade i konflikt med den stora bilkoncernen Mitsubishi. Han berättar i boken om hur japanerna 1995 beskyllde honom och ett par kolleger för att ha ”försnillat” 20 miljoner kronor när de satt i svenska Mitsubishis ledning.
Det blev inledningen på en långdragen civilrättsprocess. Efter sju år i tingsrätt, hovrätt och en överklagan till Högsta domstolen friades han från brottsmisstankar.
Akta dig för japaner är Reanders (född 1943) självbiografi och ett av de intressantaste avsnitten, vid sidan av det ovan relaterade, är en grundkurs i hur man undgår att bli lurad när man ska köpa bil.
Som ung var han aktiv idrottsman inom både fotboll och ishockey. Den senare sporten utövade han på elitnivå, bland annat i Gävleklubben Brynäs IF.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22