Jan Arnald nästa gäst hos Skönlitterära författarsällskapet i Sollentuna

Oct 21st, 2014 | By | Category: 2014-10 okt, Notis

stockholmnord-logoTätt med författare i Sollentuna på onsdagskvällarna, för då har Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord möte. Man finns sedan länge i Sollentuna Centrum, sedan hösten 2012 i Restaurang Stinsvillans ovanvåning. Drygt trettio onsdagskvällar varje år hålls i denna lokal föreläsningar mellan 19.00 och 20.00, alla öppna för allmänheten.

Information finns på http://www.stockholmnord.org

Närmaste möte hålls den 22 oktober, och då kommer Jan Arnald (alias den hyllade deckarförfattaren Arne Dahl), författare och före detta Sollentunabo kommer för att berätta under titeln ”Arne Dahl om Arne Dahl”.

Sedan ser resten av höstens möten och nästa vårs ut så här:
29 oktober
Claes Janson, kokboksförfattare och gammal folkparksidol kommer för att tala om sin bok, men mer än så. Han föredragsrubrik lyder ”Meningen med livet” och dess mening vill vi ju lära känna.
5 november
Konstnären och författaren Margareta Sjödin berättar om sin konst och om kvinnorätt med utgångspunkt från boken om 40-talister: 6 efter 60.
12 november
Björn Ranelid talar under rubriken Kärleken är störst av allt.
19 november
Eva Swartz Grimaldi, kultur- och mediapersonlighet, berättar under rubriken ”Mitt liv bland böcker och tv-program – reflektioner över mediernas utveckling och framtid”
26 november
Vigdis Moe Skarstein, litteraturvetare och före detta norsk riksbibliotekarie berättar under rubriken ”Litteratur – på norsk” om vad man reagerar på inom dagens litteratur i vårt grannland.
3 december
Ian Wachtmeister, talar om sin bok ”Sotarna” – en utmanande, rolig och romantisk skildring om herrgårdslivet under andra världskriget men också med skarpa granskningar av dagens politiker och skandaler i näringslivet.
21 januari
Aino Trosell, författare, bosatt i Göteborg med rötter i Dalarna, berättar om sin senaste otäcka bok, Min grav är din – krimineller II. En kvinnotråd går från den lika otäcka romanen En egen strand samt kriminalromanerna om Siv Dahlin till de mer episka romanerna Hjärtblad och En gränslös kärlekshistoria.
28 januari
Carina Aynsley, författare och kändis från TV-frågesporter visar bilder och berättar om sina upplevelser i Himalayas bergstrakter under rubriken ”Mitt Nepal”. I boken Ajj La Vjoo skriver hon om upplevelserna under 90 dagar på ett barnhem i Gokarna, om misär, löss, buddhistmunkar och världens vänligaste folk.
4 februari
Mohamad Hassan och hans medförfattare Ulf Broberg berättar under rubriken Från Röda Huset till stadshuset om Mohamads resa från barndomen i krigets Libanon till den centrala politiska makten i Uppsala, Sveriges fjärde kommun.
11 februari
Bo Norgren, berättar om hur det är att vara polis och deckarförfattare. Dessutom får vi höra lite om hans senaste projekt.
18 februari
Bertil Falk, författare, historiker och filmare, berättar om vikingatiden med utgångspunkt från sin bok Gardar Gåtlösaren. En gåtlösare var en deckare för tusen år sedan!
25 februari
Jenny Jacobsson, författare till debutromanen I ditt kvarter men mest känd som initiativtagare till novellsamlingen #Älskanoveller som startade som en statusrad på Facebook.
4 mars
Lilian och Karl G. Fredriksson, författare, litteraturkritiker och specialister på ungdoms-litteratur kommer för att berätta om ungdomsdeckare.
11 mars
Mats Werner, som författat en stor biografi om sin bror Lasse Werner – den svenska jazzens lyckligaste skit – berättar under rubriken Bristningsgränsens universum.
18 mars
Per Ragnar, TV-idolen från klassikerna Röda Rummet, Någonstans i Sverige, Tre Kronor och Gomorron Sverige har också en okänd sida. Han har skrivit 25 böcker och kommer att tala om sitt författarskap.
25 mars
Sven-Bertil Bärnarp, skapare av serien Medelålders plus berättar om metodiken och funderingarna bakom dessa fyra serierutor som dagligen syns i Dagens Nyheter och ett 30-tal andra dagstidningar. Nyligen tilldelades han ”Stora Gerontologipriset” av Sveriges Gerontologiska Sällskap, som forskar i äldre- och åldrandefrågor.
1 april
Lars Gustafsson och Agneta Blomkvist, författare och äkta par som berättar om sina respektive författarskap och berättar om Berlin, en stad som Agneta beskrivit i sin prisade reseguide Till Berlin.
8 april
Ivar Lundgren, journalist och författare, berättar under rubriken Sven Lidman vs Lewi Pethrus – en brödrafejd i rampljus.
15 april
Varg Gyllander, polisens presschef, tillika författare berättar under rubriken När fakta tränger in i fiktionen om hur han håller isär det verkliga livet hos polisen och den fiktiva polisvärld han skapat i sina romaner.
22 april
Pierre Schori

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22