Hemskheter i Hälsingland

Sep 24th, 2009 | By | Category: 2007-3, Notis

Hälsinge Akademi som består av flera författare och kulturpersonligheter från det vackra landskapet i Gävleborgs län har kommit med sin fjärde bok sedan starten 1988.

Flera av essäerna i boken som heter Här är platsen behandlar sådant som brukar höra hemma i DAST Magazine. Gunilla Kindstrand, programledare i TV, berättar om ett mord på öppen gata i Delsbo där en passionerad författare dräper rivalen om den kvinna han älskar. Dessutom berättar hon den fängslande historien om Harry Söderman, kriminalteoretikern som fick smeknamnet Revolver-Harry.

Deckarförfattaren Olle Häger tar också upp brott som begåtts i landskapet – tingshusmördaren i Söderhamn och Mimmi och Oskar och mordbranden i Röste.

Men boken handlar inte enbart om mord och elände. Titelns underrubrik talar om ”härligheter” och mycket sådant serveras också av välkända människor som har saker att berätta.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22