Hemma hos Holmes

Sep 17th, 2009 | By | Category: 1997-4, Notis

Sherlock Holmes har blivit affärsman på gamla dar. För att få göra ett besök i hans hem måste gästen betala inträde – fem pund för de stora och tre pund för de små. Sherlock själv och hans vapendragare Watson ser emellertid till att aldrig vara hemma, troligen för att slippa få skäll för denna ohemula girighet.

Utanför porten till Baker Street 221 B står en bobby och pekar ut vägen till den berömde detektivens boning. Mrs Hudson, som är hyresvärdinnan, driver numera en liten matservering i husets bottenvåning.

Man kan tro att det bara är några minuter sedan Holmes och Watson lämnade sina rum. Men de kommer inte tillbaka så länge de pungslagna turisterna finns kvar.

I rummet är en brasa tänd. Holmes fiol finns där, liksom den turkiska toffeln på spiselkransen där han förvarar sin tobak.

Watson är icke på sjukbesök. Hans läkarväska står kvar i rummet och i bokhyllan står hans slitna uppslagsverk i medicin, alldeles intill kartan över Afghanistan som sitter på väggen.

Besökarna kan också titta in i vardagsrum, sovrum och badrum.

I ett rum kan man beskåda all den korrespondens som kommit till adressen det senaste seklet. Ty alla vet ju att Holmes och Watson är verkliga människor, inte alls påhitt av den där Dojjel eller vad karlkräket nu hette…

Eftersom herrarna inte är tillgängliga för samtal kan man gå till husets butik och inköpa en T-shirt med porträtt av ärkefienden Moriarty. Där finns också små statyer av både Holmes och Watson i form av salt- och pepparströare.

Man tar sig lättast hem till herrarna med tunnelbana nu när det är så ont om hästdroskor. Närmaste station är just Baker Street.

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22