He is Faulks – Sebastian Faulks

Jun 4th, 2008 | By | Category: 2008-3, Notis

Sebastian Faulks. Foto Deborah FeingoldNu träder ytterligare en Bond-författare in på scenen. Det är Sebastian Faulks som lagom till Ian Flemings hundraårsdag den 28 maj kommer ut med Devil May Care (Penguin) som i bokförlaget Forums svenska version heter I djävulens tjänst.

Den kände författaren Faulks skrev boken på begäran av Flemings efterlevande. Först tvekade han men slog till eftersom han tycker om att parodiera andra författare och gillade Ian Flemings journalistiska stil.

Han påstår att det är en lekfull hyllning och boken innehåller – förstås – både Bondbrudar och skakade, inte rörda martinis.

Omslag till I djävulens tjänstRomanen utspelas 1967 och handlar om hur 007 tar itu med en internationell narkotikahärva, något som var en ganska ny brottsverksamhet det år då Sverige gick över till högertrafik. Fast Bond kör naturligtvis till vänster när han är hemma i hennes majestäts tjänst.

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22