GW på ryska

Mar 8th, 2010 | By | Category: 2006-1, Notis

Leif GW Perssons debut som deckarförfattare var Grisfesten. Den finns på ryska med titeln Utflykt till Mallorca berättelse om den borgerliga juridikens förfall. Den kom alltså ut på det statliga sovjetiska förlaget långt före murens fall. Leif GW kan inte ryska, men han kan det kyrilliska alfabetet. Vid rätt berusningsgrad tar han då fram boken och läser den högt. Familjen vet då i vilket skick han är.

Leif GW Perssons senaste deckare har en jubelidiot till huvudperson, enligt författaren själv. Det var lösningen på ett populärkriminologiskt problem: hur skildra hur en mordutredning faktiskt går till och samtidigt vara läsbar. För verkligheten är ju inte som i detektivlitteraturen: inga vapen, ingen action. En riktig utredning kan vara vansinnigt spännande, men är svår att dramatisera då den i huvudsak utspelar sig vid skrivbord och inne i folks huvuden.

Jubelidioten fick därför vara lösningen; förhoppningsvis är han underhållande nog.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22