Glasnyckeln 2018 till Camilla Grebe

Aug 11th, 2018 | By | Category: 2018-08 aug, Notis
Skandinaviska Kriminalsällskapet (SKS) har glädjen meddela att sällskapets stora pris, Glasnyckeln 2018, tilldelas Camilla Grebe för romanen Husdjuret.

En välskriven roman om polisen Malin Brundin som återvänder till sin gamla hembygd för att lösa ett fall som har rötter i hennes egna uppväxtår. Två olika berättarröster ger nyanserade redogörelser, samtidigt som romanen är en finstämd skildring av udda personligheter i en avfolkningsbygd.

Glasnyckeln utdelas i år för 27:e gången. Den förste mottagaren var Henning Mankell, som belönades för Mördare utan ansikte, startskottet på hans storsäljande serie Ystadskommissarien Kurt Wallander. Sammanlagt har Sverige nu erövrat 10 glasnycklar, Danmark och Norge 7 vardera, Island 2 och Finland 1.

Priset har fått sitt namn efter Dashiell Hammetts klassiska roman, The Glass Key. Det utdelas varje år till bästa nordiska kriminallitterära verk (roman eller novellsamling). En jury i varjet och ett av de fem nordiska länderna nominerar en nationell kandidat.

Listan över övriga nominerade i år och över alla pristagare finns på Deckarakademins web: http://deckarakademin.org/hem/

Skandinaviska Kriminalsällskapets pris Glasnyckeln har fått  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22