Get Online Week slår ett slag för e-boken

Mar 19th, 2013 | By | Category: 2013-03 mars, Notis

EbokslogoDen digitala läsningen ökar. Den digitala klyftan finns kvar. Idag inleds Get Online Week i hela EU, där Stockholms stadsbibliotek deltar genom att arbeta för att minska den digitala klyftan i samhället. Bland annat vill biblioteket sprida e-boken utanför skaran av högutbildade innerstadsbor.

Förra året lånades 156 000 e-böcker på Stockholms stadsbibliotek. E-boksläsarna har i en e-boksenkät visat sig finnas främst i innerstaden, bland högutbildade och medelålders personer. Men läget förändras och e-boken börjar breda ut sig till fler. Biblioteket har e-boksläsare mellan 1 och 91 år.

Digital läsning kan underlätta vardagen och öppna nya möjligheter”, säger Mikael Petrén, chef för virtuella enheten, det digitala biblioteket vid Stockholms stadsbibliotek.  ”Vi arbetar för att erbjuda ett brett urval av e-böcker och att nå ut med e-boken utanför den redan trogna skaran. Bland annat har vi nu talböcker i e-format och genom nya avtal kan vi bredda vårt utbud av titlar. Förra året var Zlatans bok den mest utlånade e-boken. Vilken som kommer att toppa listan i år är ännu svårt att säga, men kanske blir det årets Stockholm läser-bok Var det bra så? av Lena Andersson? ”

Get Online Week är ett initiativ från EU som syftar till att skapa bryggor in i det digitala samhället för människor som inte tagit steget online. Get Online Week 2013 pågår 18-24 mars. Läs mer på www.getonlineweek.eu. Stockholms stadsbibliotek deltar genom digital första hjälpen, där det finns som support för digitala frågor, som att ladda ner e-böcker eller starta e-postkonton. I år satsar biblioteket särskilt på spridning av e-boken som ett lättillgängligt sätt att läsa.

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22