Franska serietecknaren Nancy Peña till Sverige

Apr 23rd, 2013 | By | Category: 2013-04 apr, Notis

Nancy Peña Franska Nancy Peña (född 1979 i Toulouse) besökte Sverige redan 2011. Nu är hon tillbaka och åter albumaktuell. I Peñas landskap är referenserna till den viktorianska eran sällan långt borta och gränsen mellan fantasi och verklighet suddas ut på ett lekfullt sätt. Likaså innehåller hennes berättelser blinkningar till kända romankaraktärer och minst lika kända konstverk. Hon berättar gärna att hon fascineras av 1800-talet både vad gäller etikett och klädsel, men även av konst och litteratur.

I Sverige har två av hennes serieböcker publicerats: Katten och kimonon (2010) och Tea Party (2012). Under våren kommer den tredje boken på svenska, Havets gille, där Peña lämnat det viktorianska England till förmån för en fabeldjursvärld.

Omslag till Havets GilleOm Havets Gille: Ända sedan Gulddrakarnas tid har De Stora Havet varit segregerat, varje folkslag har förpassats till isolerade öar och ingen har tillåtelse att resa. De råttlika Murriderna för sig, de kattlika Sinojerna för dig och de grymtande prästerna från Heliga Galtiska Samfundet bor alla för sig. Endast de hemlighetsfulla handlarna från Havets Gille är resande och har tillåtelse att fara mellan ögrupperna.

När Sinojen Skärvtass förgiftar en Murudisk inspektör tvingas hon och hennes son att fly hals över huvud. Särvtass son, Kutrygg slänger sig i havet men räddas av ett skepp som tar honom till Havets Gille. Samtidigt sätts Skärvtass i fängelse med Långhulling, en varelse av den ökända rasen Reptanter. Snart uppdagas att onda planer smids i Havets Gille, och både Skärvtass och Kutrygg dras in i intriger som riskerar att omkullkasta den allt på Det Stora Havet.

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22