Franska bekymmer

Dec 28th, 2008 | By | Category: 1998-4, Notis

I höstas utkom den franske deckarförfattaren Thierry Jonquets roman Moloch – en svartsynt mordhistoria med influenser från likasinnade amerikaner. Den utspelas bland fattiga invandrare med incestuösa intressen.
Det låter som en nutida intrig, allmängiltig och pc. Men i det här fallet har en familj känt sig utpekad och stämt författaren. Bakgrunden är följande:
I slutet av 1995 mördades Liliane Kazkaz (hennes make satt ännu i höstas häktad för mordet) och familjens advokat hävdar att det är om detta mord Jonquet skrivit. Dessutom säger advokaten att det är så många detaljer som stämmer med verkligheten att författaren måste ha fått tillgång till utredningen – som var hemligstämplad.
Utredningsledare var Frankrikes mest omskrivne kriminalpolis, Frederick N’Guyen, som tabloidpressen på 1980-talet döpte till ”supersnuten med de asiatiska dragen”. Han blev känd för att ha tagit itu med hårdhandskarna mot maffian på Rivieran.
Utan tvivel känner han och Jonquet varandra. I en tidigare bok tackar han N’Guyen för värdefull hjälp.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22