Förre chefredaktören har skrivit bok om kontroversiell Gandhi 

Sep 7th, 2016 | By | Category: 2016-09 sep, Notis

Omslag-till Feroze the forgotten GandhiDasts förre chefredaktör Bertil Falk har skrivit en bok på engelska om Feroze Gandhi (1912–1960). Feroze Gandhi var främst känd som Indira Gandhis make och svärson till Jawaharlal Nehru (1889–1964), som var det fria Indiens förste premiärminister från 1947 fram till sin död. Indira Gandhi, född 1917, var premiärminister två gånger, åren 1966–1977 och 1980 till 1984, då hon mördades. Men vad var Feroze Gandhi för figur: en ung frihetskämpe, en arbetare i den politiska vingården eller bara ännu en i klanen Gandhi?

Bertil Falk (f. 1933) har dykt djupt in i Feroze Gandhis liv under de nära 40 år som han forskat i ämnet, genomfört intervjuer med människor som stått Feroze nära samt grävt i arkiven. Redan från första början och fram till sin död satt Feroze Gandhi som representant för Kongresspartiet i Lok Sabha (Folkets kammare motsvarande Andra kammaren i Sverige före författningsreformen). Trots att han tillhörde samma parti som sin svärfar blev han något av den inofficielle ledaren för oppositionen.

Falk berättar om hans liv från barndomen, ungdomsåren av revolt mot det brittiska kolonialväldet, tillvaron som ledare för dagstidningen National Herald och till sist politiker.

Bertil Falks bok Feroze The Forgotten Gandhi släpps i Indien den 15 oktober 2016. Denna text bygger på en pressrelease som bokförlaget Roli Books lagt ut på Facebook.

Bertil Falk

Bertil Falk tillsammans med några av sina bästa vänner i Indien, fr v fru Sharmaji, Rajneesh, Bertil och Ramphalji.

 

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22