Författarsällskap byter sitt namn

Mar 6th, 2010 | By | Category: 2006-4, Notis

Norrländska författarsällskapet bildades 1954 som en kamratförening av ett gäng manliga författare. Nu byter sällskapet namn till Norrländska Litteratursällskapet. Efter en akut ekonomiskt kris, framför allt på grund av skenande kostnader för kulturtidskriften Provins, har en ny styrelse genom ett ekonomiskt stålbad lyckats sanera räkenskaperna.

Namnbytet har gjorts för att betona Sällskapets öppna karaktär, där både skrivande personer och de litteraturintresserade är välkomna. Tidskriften Provins, som betraktas som sällskapets själ, har förändrats. Den har inte längre fast anställda, utan redaktörer tillsätts för varje nummer. Därmed hoppas man bredda tidskriften både geografiskt och tematiskt. 2006 första nummer kom i mars. Temat för senaste numret är Jämtland, vilket anknöt till det sommarmöte som arrangerades av Sällskapet i Östersund första helgen i augusti.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22