Evert Lundström död

Mar 11th, 2010 | By | Category: 2005-1, Notis

Författaren Evert Lundström, Göteborg, avled den 3 november i fjol, 80 år gammal. Han debuterade med en novell i en kvällstidning och kom med i konstnärsgruppen Paravan som publicerade hans Leende handlare 1952 och Episod i Apartien 1953. 1957 gav Norstedts ut hans Den blå strimman, något som han räknade som den egentliga debuten.

1948 deltog han i den svenska gymnastiktruppen vid OS i London och han var hängiven fotbollslaget IFK Göteborg hela livet.

Tillsammans med Jan Moen och Lars Hesslind skrev Lundström böcker i thriller- och deckargenren. Hans sista bok kom 1999 och hette Kära Madame de Staël, ett porträtt av författarinnan som var Napoleons fiende. Det allra sista som publicerades av honom var novellen Obesegrad som fanns med i antologin På vinst och förlust, utgiven av Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord 2004.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22