Ett författarminne

Apr 2nd, 2021 | By | Category: 2021-04 april, Notis

Bertil FalkDasts förre chefredaktör Bertil Falk har uppmärksammat att det är 75 år sedan han debuterade som författare. Så här skriver han:

I dag för exakt 75 år sedan – tisdagen den 2 april 1946 – debuterade jag som skribent med novellen ”Tripp i rymden”. Den stod på Stockholms-Tidningens melodisida och var starkt påverkad av faktasiförfattarna Edmond Hamilton och Otto ”Eando” Binder. Den signatur jag valde, Rymdluffaren, var rubriken på en novell i Jules Verne-magasinet av just Binder. Senare i livet träffade jag både Ed och Otto. Jag får nästan svindel är jag tänker på att jag var med vid en tidpunkt då giganter som Eugen Semitjov och Sture Lönnerstrand var i full swing och Dénis Lindbohm låg i startgroparna. Och i sommar publiceras mitt motsvariggörande av James Joyces Finnegans Wake på svenska. Den kan inte översättas, ej heller tolkas, möjligen motsvariggöras. Kanske. Så här såg i alla fall min 75 år gamla novell ut i Stockholms-Tidningen:

Rymdluffaren  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22