Efter Crimetime Gotland och Gotland Art Crime blir det Gotlands deckardagar i augusti

Jan 10th, 2019 | By | Category: 2019-01 jan, Notis

GotlandsdeckarlogoFörra året fortsatte Gotland Art Week Crimetime Gotlands tradition med deckarfestivaler i Visby i form av Gotland Art Crime. Det blev i många stycken en succé med nöjda besökare, men det fanns vissa brister i logistiken. Därför kontaktade festivalgeneralen Inger Harlevi Svenska Deckarakademin i hopp om ett samarbete. Det utmynnade positivt och Akademin avdelade presidieledamoten Nisse Scherman för att ingå i organisationskommittén.

Den första åtgärden blev att ändra namn och datum. Det lokala och svenska perspektivet gav Gotlands Deckardagar. Datumet har bestämts till 16, 17, 18 augusti, alltså desamma som de första Crimetime Gotland hade. Bokningar kommer snart att vara möjliga.

art-crime-logoPlaneringsarbetet är i full gång. Vi ska fortsatt försöka hålla festivalen i en inte alltför stor skala. 20–25 författare är målet och c:a 200 besökare. Inspiration har vi hämtat från de populära deckarfestivalerna i Sundsvall och Oslo. Vi ska också satsa mer på interaktiva programpunkter för att inte bara ha seminarier med biosittning. Då kan vi bättre utnyttja Visbys mystiska och mytiska miljö som är som gjord för mysterier och deckare.

Vi kommer bl.a. ha Wine Crime i Volare Vinbar, fredagsmys på Hotel Clarion, deckar- och mordpromenader, bussresor och evenemang i Botaniska Trädgården och Domkyrkan. Biskopen Thomas Pettersson är redan klar som moderator. Dessutom kommer det att pågå en deckarnovelltävling under våren bland Gotlands skolors högstadieklasser med prisutdelning under Deckardagarna.

Festivalgeneral är Inger Harlevi. Gotlands Deckardagar kommer också att ha ett värdpar bestående av författaren Carin Gerhardsen och Nisse Scherman från Svenska Deckarakademin. Helt klara författare är Tove Alsterdal, Philip Birk, Marianne Cedervall, Caroline Engvall, Kjell Eriksson, Carin Gerhardsen, Anna Jansson, Håkan Nesser, Marc Voltenauer och Håkan Östlundh. Många fler av Sveriges främsta deckarförfattare och förlag har anmält sitt intresse och listan fylls på i jämn takt.

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22