E-böckerna heta i sommar

Aug 30th, 2013 | By | Category: 2013-08 aug, Notis

pricerunnerstatistikAntalet klick på e-böcker har enligt Pricerunner ökat med 226 procent sedan sommaren 2012. Samtidigt har kategorin “böcker” bara ökat med 6 procent. Kommer kanske de populära pocketböckerna i strandväskorna snart att bli utbytta mot läsplattor? Vårt samhälle blir allt mer digitaliserat och e-böckerna kommer starkt på den nya arenan.

Kan det möjligtvis vara så att den digitala utvecklingen resulterat i att en helt ny kategori läsare sett dagens ljus? Det mossiga uttrycket bokmal blir kanske snart ett minne blott då det plötsligt blivit lika självklart att läsa en bok som att facebooka eller läsa bloggar på sin handdator. För trots att det fortfarande finns en hel del läsare därute som föredrar en fysisk tidning, eller bok, att hålla i väljer allt fler att scrolla fram sin text på någon form av hårdvara. Var tionde person var en e-boksläsare under år 2012, något som ökat markant då det i år rör sig om så många som var tredje person.

En undersökning visar att intresset för såväl vanliga böcker som e-böcker ökade rejält under sommarmånaderna juni och juli. E-böckerna fick nästan fyra gånger mer klick under juni månad 2013 jämfört med juni månad 2012. Statistiken talar sitt tydliga språk, e-böcker är hett.

I ett samhälle där allt mer information och kommunikation hanteras digitalt är det kanske inte så konstigt att även e-böckerna är på frammarsch. Titlarna är många och lättillgängliga men tar inte mer plats än en vanlig bok i väskan. Perfekt för människan i farten som alltid bär tekniken med sig för att hålla sig uppdaterad. En bok är nu aldrig längre än ett par klick bort.

PriceRunner är en tjänst för pris- och produktjämförelser och har verksamhet i Sverige, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Danmark och Österrike.

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22