Döden slog till vid Genesarets sjö. Sanningen avslöjad 10 år senare?

Dec 14th, 2008 | By | Category: 2008-5, Notis

Omslag till Sanningen i fallet Bertil Albertsson

1998 publicerades Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö. I boken förekom ett mord på basketspelaren Bertil Albertsson och författaren Håkan Nesser lovade då att han skulle avslöja vem mördaren var när det gått tio år.

Det har det gjort nu och Albert Bonniers förlag har gett ut en liten (62 sidor) vitbok av Nesser kallad Sanningen i fallet Bertil Albertsson. Det är lite påpassligt eftersom Sveriges Television visar filmen efter Kim Novak-romanen den 19 december och efter filmen avser Nesser att avslöja verkligheten bakom boken och filmen – en verklighetsbakgrund som ligger 50 år tillbaka i tiden – i ett program med titeln Vad hände vid Genesarets sjö?

Fast om programmet innehåller samma (eller liknande) förklaringar som finns i vitboken tvivlar jag på att de intresserade kommer att bli nöjda. Nesser skriver här om det han anser vara rätt och riktigt – bara för att bli emotsagd (av Anja Kaludis, Gertrud Moddis, Eugen G. Brahms och Erik Wassman) – och som den kriminalförfattare han är slutar allt i ytterligare frågetecken.

Fast man har förstås kul medan ”fråge(och svar)-programmet” pågår.

KJELL E. GENBERG

Håkan Nesser. Foto Paul Brissman

Håkan Nesser. Foto Paul Brissman

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22