Dickens drack halvliter champagne varje dag

Feb 14th, 2008 | By | Category: 2008-2, Notis

Charles DickensCharles Dickens arbetade alltid mycket hårt. Han är mest känd för sina romaner men han skrev också noveller, reseskildringar och teaterkomedier, var tidnings- och tidskriftsskribent, teaterproducent, skådespelare och förkämpe för social rättvisa. 1858 var han redan berömd på båda sidor om Atlanten och man kan påstå att han detta år uppfann begreppet föredragsturné.

Dickens hade tidigare genomfört offentliga högläsningar i välgörenhetssyfte. De hade blivit så framgångsrika att han bestämde sig för att börja hålla offentliga föreläsningar i kommersiellt syfte. Han turnerade i England, möttes av stor beundran och tjänade stora pengar innan han drog vidare med sin turne för att försöka erövra Amerika. Det var en arbetsam tid, inte minst för att hans privatliv var kaotiskt. Han hade separerat från hustrun Catherine och inlett kärleksaffärer med hennes syster Georgina och med skådespelerskanEllen Teman, som lär ha förblivit hans älskarinna under återstoden av hans liv.

Charles Dickens rekommenderades Dickens en diet som lmappast skulle ordineras idag. Innan han steg upp på morgonen drack han ett glas grädde med rom, klockan tolv en Sherry cobbler och ett kex, klockan tre en halvliter champagne. Strax före varje föreläsning drack han ett glas sherry med ett uppvispat ägg i. Dagen avslutades med buljong och soppa.

Man vet att Charles Dickens trodde på att människan kunde självantända. Det berodde kanske på självkännedom. Hans ständiga alkoholintag gjorde andedräkten farligt eldfängd.

Om denna märkliga sanningen och en hel del andra kan man läsa i Robert Atwoods Björnar kan inte springa i nedförsbacke (Bra Böcker).

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22