Det var en gång en pojke som…

Sep 11th, 2009 | By | Category: 2003-3, Notis

… på IKEA i Taipei i Taiwan visade en dag en ung norrlänning ”det svenska” för sin taiwanesiska fästmö. Trappa upp och trappa ned; belysning, filtar, köksmöbler, upplåsbara möbler, (fikapaus), hyllplan, avfallskärl och in på soffavdelningen.

Där, i en Klippan eller om det var Laholm 3-sits soffa i läder BAS sandfärgat, sjönk paret ned. Norrlänningen sträckte ut handen mot Niklas kombinationshylla och tog ned en bok.

Den var på svenska. Han började översätta högt: Det var en gång en pojke som … och läste hela sagan. De återfick krafterna och fortsatte turen. Nästa vecka återkom de till IKEA. Och nästa. Varje gång tog de en vilopaus i soffan med sagoboken. Norrlänningen frågade direktionen om han fick köpa ett exemplar av boken men se, nix, det var ett arrangemang med ett exakt antal böcker för Niklas kombination. Han sökte via nätet upp författaren i Sverige. Hon hade inga säljex kvar men kopierade en bok.

Nu sitter paret i den egna soffa hemma i Taipei och tummar på sagorna i A4-format, Sagor för små änglar med trötta föräldrar av Helena Sigander. (Coeckelberghs Editioner 1991) fast då och då går de till IKEA för att känna den på den riktiga varan.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22