Deckarförfattare på Båtmässan

Jan 24th, 2014 | By | Category: 2014-01 jan, Notis

Ann RosmanAtt det vimlar av författare på Bokmässan i Göteborg är ju inget att förvånas över. Nu kommer i alla fall en också till Båtmässan i samma stad.

Överallt omkring oss finns en historia. Vem bodde egentligen i huset där bara grunden står kvar på den numera öde ön? Hur levde man av och i samklang med havet och när blev båtlivet ett fritidsnöje?

En del historier berättas, en del passerar snabbt förbi eller faller i glömska. Båtmässan vill lyfta vår historia och bjuder på spännande berättelser och händelser med vår skärgård som gemensam nämnare.

Deckarförfattaren Ann Rosman, som bor på Marstrand, är ett exempel på hur historien kan påverka och förändra. För hennes del från IT-branschen till författarskap. Ann Rosmans författarbana började med att hon engagerade sig i renoveringen av fyren Pater Noster. På sin hemsida beskriver hon hur miljön och omgivningen satte igång hennes kreativitet.

”Eftersom ingen bott i den otillgängliga öns fyrmästarbostad på många år skulle det mycket väl kunna finnas en kropp inmurad i matkällaren. Och väggen skulle absolut kunna rasa när man lägger sista handen vid renoveringen inför nyinvigningen, som faktiskt skedde på riktigt år 2007. Titeln på min berättelse blev Fyrmästarens dotter.”

Efter sin debutbok följde fler deckare i Marstrandsmiljö som knyter samman då- och nutid. Hennes senaste bok Mercurium har hyllats, bland annat av Dick Harrison, professor i historia.

I vår släpper Ann Rosman sin femte bok, men först kommer hon till Båtmässan för att berätta om hur historien och västkusten inspirerar henne.  Hon gästar Båtmässans scen den 8 februari 15.00–16.00.

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22