Deckarförfattare gripen av polisen

Jan 30th, 2012 | By | Category: 2012-01 jan, Notis

Dag ÖhrlundDeckarförfattaren Dag Öhrlund har skickat ut ett meddelande till sina kontakter för att berätta vad som hänt:

Vänner,

För kännedom:

I fredags eftermiddag greps jag under mycket dramatiska och våldsamma former för “olaga vapeninnehav”, när jag fotograferade omslaget till min kommande deckare Till minne av Charlie K. Flera poliser siktade på mig med skarpladdade vapen och tvingade mig att ligga på en frusen trottoar, där jag försågs med handbojor på ryggen och fick en känga i ryggslutet.

Jag utsattes för en mycket smärtsam behandling och fördes – sedan jag tvingats ligga på den isiga och grusiga trottoaren i 20 minuter – sedan till Södermalms polisstation där jag hölls i en cell i över fyra timmar utan att få veta vad jag var misstänkt för.

Samtidigt åkte poliser hem till min fru och 15-åriga dotter och genomförde en mycket märklig husrannsakan i mitt hem.

Först klockan 20.30 på fredag kväll släpptes jag ur arresten.

Aftonbladet kommer under dagen att publicera en artikel om detta i papperstidningen, och historien kommer även att läggas ut på tidningens hemsida.

Jag kommer att anmäla händelsen till polisens avdelning för interna utredningar.

Bästa hälsningar
Dag

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22