De nygamla argumenten i ny förklaringsmodell

Jan 10th, 2008 | By | Category: 2000-1, Notis

Susanne Pagold har läst den franska tidningen Le Mondes söndagsbilaga (nr 24, juli 1999), där en person vid namn Michel Abescat fastslår att hjältarna i deckargenren numera är trötta och hela genren feminiserad. En anledning till att hjältarna numera antingen är desillusionerade poliser med åderbråck och magsår eller kvinnor med karlar som passar barnen och är stentuffa affärskvinnor kan bland annat vara därför att brotten har förändrats, tycks Abescat i Pagolds tappning mena.
“I verkligheten såväl som i fiktionen blir ordningens traditionella representanter allt maktlösare gentemot kris, misär, våld och den organiserade brottsligheten med förbindelser till affärsvärlden och politiken”, heter det.
Fast var det inte på det viset också när de manliga hjältarna i Black Mask magasinet redan på 20-talet gick vid sidan om en maktlös och/eller korrumperad polismakt eftersom både affärsvärld och politisk värld var inblandad i brottsligheten?  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22