DAST – Skramlig & spräcklig

Jan 14th, 2008 | By | Category: 2001-3, Notis

Vi brukar inte citera dagstidningar när de skriver om DAST, men har gör vi ett undantag. ”Det är angenämt att kunna säga att Dast Magazine, tidskrift för underhållningslitteratur, gått en ny vår (eller är det höst?) till mötes … ”, ser vi i Sydsvenskans Deckarspalten. Vestmanlands Läns Tidning: ”Är man deckarfrälst så läser man DAST – alla deckarfantasters bibel.” På Aftonbladets kultursida kallas DAST för ”denna skramliga, vitala tidskrift för underhållningslitteratur – ständigt i opposition mot alla jävlar som vill framstå som fina i kanten”. På Kvällspostens kultursida heter det att ”DAST är spräcklig, liksom anarkistisk och zenbuddistisk på samma gång.” Nerikes Allehanda kör med rubriken ”Dast imponerar” och på Skånska Dagbladets kultursida läser vi att det ”är bara att hoppas att bibliotek och andra fattar att Nya Dast är en riktig fjäril.”
Sentura, danskt magasin för film, litteratur och TV: ”Hele 130 sider i A5-format, hvor svenskerna breder sig ud over aile grænser og med stor fornøjelse og indsigt boltrer sig i menneskets – og litteraturens – kriminelle skyggesider … Det er så ækelt, så pinligt, an det må gibbe i enhver anstændig dansker. Afmisundelse, vel at mærke.” Sentura fastslår: ”Skribenterne sidder heller ikke kun og løser litterære mysterier hjemme. De er ikke bange for att opsøge folk i den virkelige verden.” Och på sf-listor på Internet har man kunnat läsa att DAST ”är den litterära tidskrift i Sverige som just nu är roligast att läsa.”  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22