DAST-galleriet

Sep 25th, 2009 | By | Category: 2007-3, Notis

"Sköterskan vek undan en flik av sjukhusskjortan, tog sedan sprutan och undersökte den. Men innan hon hunnit sticka in kanylen i patientens hud, hade Peter kastat sig emellan. Han slog till sköterskans hand så att sprutan flög över rummet."

"Han tog med ett vant grepp detektivens arm, vred upp kavajärmen och förde fram sprutan. I ljuset från lampan glimmade hans ondskefulla ögon."

"Hon mumlade något och vände sig åter inåt bilen och riktade ficklampan mot den orörliga gestalten samtidigt som hon höjde sprutan."

"Nästa ögonblick ryckte han till då han kände ett stick i högra armen. Efter Farringtons beskrivning visste han vad det betydde. uttrycket i hans ansikte liksom stelnade då det förlamande giftet spred sig i hans lemmar, men ögonen bakom den svarta hättan betraktade honom utan medlidande."

Vad är den gemensamma nämnaren för detta nummers utställning i DAST-galleri? Omslag till Alibi-magasinet! Jovisst, men det är faktiskt en liten detalj i själva motivet som egentligen är den minsta gemensamma nämnaren.

Nämligen injektionssprutan som slemma brottslingar står i begrepp att använda.

Omslagstecknaren är Alibi-magasinets anonyme konstnär i töntgenren. Faktum är att hans teckningar kommer bäst till sin rätt i de original som var förlagor till omslagen.

Alltnog!

Det verkligt fina med denne omslagstecknares alster är att hans teckningar direkt återger vad författarna skildrar i sina skrönor. Detta faktum framgår helt klart av de citat som här har valts som bildtexter till omslagen.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22