Clancy skapade ny genre

Mar 8th, 2010 | By | Category: 2006-1, Notis

Tom Clancy är ett märkligt författarfenomen. Till yrket är han försäkringstjänsteman, men världen över är han känd som bestsellerförfattaren som 1989 kom med boken Jakten på Röd Oktober och därmed lanserade en helt ny genre inom spänningsvärlden – teknothrillern.

En sådan innehåller detaljerade beskrivningar av högteknologisk materiel och intrigen brukar gå ut på att förklara vem som kan använda sådan utrustning på det mest raffinerade sättet för att vinna striden. I sina senare böcker har Clancy något tonat ner teknikbeskrivandet till förmån för mer ingående personskildringar. Flera av Tom Clancys böcker har blivit filmsuccéer med bland andra Harrison Ford som den återkommande huvudpersonen Jack Ryan.

Självklart har Tom Clancy blivit oerhört förmögen på sitt författarskap, men han föredrar att leva sitt tidigare medelklassliv tillsammans med familjen hemma i Maryland.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22