Camilla Läckberg slår börsdirektörerna

Apr 12th, 2013 | By | Category: 2013-04 apr, Notis

Camilla LäckbergDeckardrottningen Camilla Läckberg är inte mer än 38 år – och hon är redan rikare än de flesta börsdirektörer, rapporterar DI Weekend.

Camilla Läckberg har en villa i Enskede utanför Stockholm som hon köpte 2009 för 7,5 miljoner kronor. Hon har ett sommarhus i Stockholms skärgård köpt 2010 för 14 miljoner och en traditionell sjöbod i Fjällbacka.

Hittills har hon dragit in mer än 100 miljoner kronor till sitt eget bolag, skriver DI Weekend. 2011 hade Läckberg en inkomst av tjänst på 12,6 miljoner och inkomst av kapital på 2 miljoner. Omsättningen i företaget Camlac AB låg år 2011 (senast kända siffrorna) på 31 miljoner kronor.

Hon har sålt tolv miljoner böcker i 50 länder. Det gör henne till Sveriges mest sålda och Europas sjätte mest sålda författare, enligt tidningen.

Camilla Läckberg är utbildad civilekonom med inriktning på marknadsföring och har jobbat som produktchef på Telia och Fortum. Till skillnad från de flesta andra inom kultureliten hymlar hon inte med att hon strävar efter att vara kommersiell.

“Jag ser mig inte bara som författare, utan också som affärskvinna. För mig finns det ingen motsättning i det”, säger Camilla Läckberg till DI Weekend.

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22