Bonnier lanserar ljudpocket. Ljudbokstitlar i lågprisformat

Apr 14th, 2008 | By | Category: 2008-3, Notis

I juni lanseras det nya ljudboksformatet ljudpocket av Bonnier Audio. En ljudpocket är en CD-bok i en ny, enklare förpackning till ett lågt pris.

Tidigare har lågprisformatet funnits exklusivt för tryckta böcker, men nu får ljudboken sin egen pocketvariant till lågt pris. De titlar som ges ut som ljudpocket är, precis som urvalet för tryckta pocketböcker, titlar som minst tolv månader tidigare har getts ut i traditionell CD-utgåva. Innehållet i en ljudpocket är detsamma som i originalljudboken.

”Vi tror att lanseringen av ljudpocket kommer att betyda mycket för ljudbokens spridning. Pocketbokens låga pris och höga tillgänglighet har varit en succé, och det har betytt mycket för läsandet av tryckta böcker. Ljudpocket är ett sätt att öka livslängden och tillgängligheten på våra ljudböcker”, säger Bonnier Audios vd Jonas Byström. ”Genom att tänka pocketutgivning hela vägen – vad gäller förpackning och tryck – kan vi få fram en billigare produkt som jag tror kommer glädja många i den växande skaran som lyssnar på ljudböcker.”

Ljudpocketen ska gå att köpa där ljudböcker säljs idag – t.ex. i bokhandeln, på varuhus och bensinstationer, men förhoppningsvis banar ljudpocketen också väg för nya försäljningskanaler.

Den 9 juni utkommer de första nitton titlarna i Bonnier Audios ljudpocketsatsning. Nästa släpp blir i oktober och därefter räknar man med en kontinuerlig pocketutgivning på ca 30 böcker om året.

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22