Bolinder fick okänd syster

Sep 9th, 2009 | By | Category: 1999-4, Notis

Skattemyndigheten är känd för att komma med obehagliga överraskningar. Frågan är om de inte var obehagliga i överkant när författaren och DAST-medarbetaren Jean Bolinders mor avled i juli i år. Då meddelade myndigheten i intyget om dödsfall och släktutredning att modern hade ytterligare ett barn – en dotter född 1946. Det var fel. För nio år sedan hade man felaktigt registrerat en okänd kvinna som dotter till Bolinders mor. Han fick därefter ett korrekt intyg. Men hos skattemyndigheten erkänner man att det finns många fel i registren. Fram till 1991 sköttes folkbokföringen av kyrkan. När Samhall överförde uppgifterna från kyrkomyndigheterna till skattemyndigheten uppstod massor av fel. Alla har inte kunnat rättas.

– I en av mina böcker har jag skrivit om “hundglädje”, suckar Bolinder. Om man vill se en glad hund stänger man först in djuret i en skrubb. När man sedan släpper ut hunden är den jätteglad. Det var sådan glädje jag kände när allt blev rätt och riktigt igen.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22