Bolinder blir elektronisk

Jun 26th, 2011 | By | Category: 2011-6 juni, Notis

Jean BolinderDeckarförfattarveteranen Jean Bolinder, mångårig medarbetare i Dast (senast med klagan över att Författarförbundet åldrsdiskriminerar) har skrivit en rad prisbelönta deckare, publicerar nu sin nästa krimroman direkt på Internet, närmare bestämt på www.bolinderbok.se.

Bolinder var 1967 först med en svensk antihjälte när han skapade den förskräcklige Jöran Bundin. Dennes klipska hustru Marianne löste gåtorna, men Jöran tog alltid åt sig äran.

Bolinder var också med i startgroparna när bokklubbarna kom och var ett tag den mest utgivne författaren på Bra Böcker. Han var den förste som vann Deckarakademins omröstning med två på varandra följande kriminalromaner. När de svenska biblioteken lät alla besökare ha en omröstning om bästa favoritdeckare, fick Bolinders prisbok Dödisgropen överlägset mest röster.

Nu är Jean Bolinder redo för nästa stora nydaning. Han publicerar sin nya kriminalroman Målsökande robot direkt på nätet. Det är en psykologisk thriller. Den har en vacker ung flicka som huvudperson. Som barn blev hon våldtagen och hämnas nu genom att döda de män hon älskar med. Ingen vet vem hon är och hon har slagit till helt överraskande på en rad platser i Sverige: Umeå, Enköping, Vadstena och Kalmar.

Då boken börjar möter hon en lantbrukare i skånska Lomma vid Öresund. Hon mördar honom och jagas av en poliskommissarie, som är son till polisen i Bolinders allra första deckare. Trådarna tycks gå till USA och Hawaii…

Fil lic Jean Bolinder är hedersledamot av Svenska Deckarakademin och medlem av Svenska Deckarlandslaget. Hans radiopjäser har spelats över Europa, bland annat i italienska RAI och hans låstarum-mysterium “Wer ist dein Richter” var en stor succé i Tyskland.

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22