Bokutställning i Nacka konsthall

Mar 5th, 2010 | By | Category: 2007-1, Notis

När Po Hagström var liten började han skriva upp de böcker som han läste och det fortsatte han med. Efter 25 år har han hunnit med att läsa 1075 böcker och av den läsningen har det blivit en utställning i Nacka konsthall. På ett långt slingrande bord med alla dessa böcker har Hagström åstadkommit ett kronologiskt självporträtt.

Varje bok har ett eget ”samlarkort” insorterat kronologiskt i tre pärmar. Korten har en bild på boken, datum och plats för läsning, betyg (0-4 stjärnor) och oftast en kommentar om omständigheterna kring läsningen. Kommentaren kan vara allt från en enkel reflexion, till kopplingen till vad som hände i utställarens liv när han läste boken.

Po Hagström utexaminerades från Umeå Konsthögskola 2004. Han intresserar sig främst för hur och varför en viss världsuppfattning formuleras. Bokutställningen vill genom att förklara ett sammanhang också förklara Hagström som individ.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22