Boksalongen i Stockhom arrangeras redan i april

Oct 22nd, 2008 | By | Category: 2008-5, Notis

Stockholmsmässan meddelade tidigare i år att en bokmässa kommer att arrangeras i Stockholm i november 2009, något som väckte stort engagemang hos såväl bokbranschen som allmänheten runt om i landet. Nu flyttas den till 3-5 april 2009.

− Efter att ha lyssnat och diskuterat med alla vi haft kontakt med står det klart att en stor bokhändelse under våren står högt på önskelistan. Detta kan på sikt skapa en bättre balans mellan höst- och vårförsäljningen och ger dessutom välkommen medieuppmärksamhet för hela bokbranschen, säger Lena Dahlenborg, projektledare för Boksalongen.

Boksalongen fokuserar på mötet mellan läsare och författare och är öppen för allmänheten alla tre dagarna. Förutom författarmöten och bokförsäljning, arrangeras tematorg, paneldebatter, seminarier, workshops men även mötesplatser där läsare kan träffa varandra.
I Stockholms stadshus gläds man åt ett nytt kulturellt evenemang och Stockholms kulturborgarråd, Madeleine Sjöstedt kommenterar det så här:

− Boksalongen på Stockholmsmässan innebär ytterligare ett stort lyft för stadens satsning på böcker och läsning. Kultur och bildning är centrala faktorer för att Stockholm ska utvecklas från huvudstad till världsstad. Jag ser redan fram emot
öppningsdagen i början av april, säger kulturborgarråd Madeleine Sjöstedt.

Parallellt med Boksalongen arrangeras en av Stockholmsmässans äldsta och mest populära konsumentmässor − Antikmässan. Den lockar varje år ca 25.000 besökare och bjuder på flera inspirationsutställningar, trendföredrag och kunskapsföreläsningar.

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22