Bokfestival i Kristianstad 4–6 september

Mar 30th, 2014 | By | Category: 2014-03 mars, Notis

Bokfestival-logoÅrets tema på är Kristianstad bokfestival 2014, 4–6 september, är ”Værd at læse” vilket är danska och betyder Värt att läsa. Intentionen är att temat ska spegla och ingå som en del av Kristianstads firande av stadens grundade för 400 år sedan. Då var staden dansk och med ekot från historien vill vi särskilt uppmärksamma vårt närmaste grannland med att bjuda in och samtala med och kring några av deras intressanta och aktuella författare, som är värda att läsa.

Danska författare som är klara är Carsten Jensen, Jens Christian Grøndahl, Josefine Klougart, Agnete Friis, Dy Plambeck och Claus Hoxbroe.

I augusti invigs Kulturkvarteret. En ny glasbyggnad med foajé och entré bygger ihop Konserthuset och Stadsbiblioteket. Det blir lättare att gå mellan scenerna, och med en ny restaurang blir möten och samtal med andra besökare och författare mellan arrangemangen mer naturligt.

Under tre intensiva dagar kommer Kristianstad att överflöda av litteraturevenemang i alla upptänkliga former samtidigt på ett flertal scener.

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22