Bertil Falk missionerar i USA

Aug 3rd, 2011 | By | Category: 2011-8 aug, Notis

Omslag till Mind-Boggling Mysteries of a missionaryMind-Boggling Mysteries of a Missionary (En missionärs ofattbara mysterier) är namnet på en novellsamling av f d DAST-redaktören Bertil Falk. Den har publicerats i USA av Lighthouse Publishing och finns att köpa på Amazon ($ 14.95).  Samlingen innehåller nio noveller om en missionär som dragit sig tillbaka till Stockholms skärgård, där han gör tillbakablickar på de egendomliga kriminalfall han snubblat över på olika håll i världen.

Flera av novellerna har ursprungligen publicerats i amerikanska magasin som Ellery Queens Mystery Magazine, Crime Spree Magazine, Bewildering Stories och Darkest Before Dawn samt några på svenska i CDM och Hemmets Veckotidning.

Tidigare har Bertil Falk fått ut Locked Rooms and Open Spaces och Crime – the Swedish Way i USA och Kanada. De har innehållit noveller av en lång rad svenska deckarförfattare som han översatt till engelska. Mind-boggling Mysteries of a Missionary är hans första bok med enbart egna noveller, de flesta skrivna direkt på engelska.

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22