Arvstvist efter Stieg Larsson

Mar 5th, 2010 | By | Category: 2007-2, Notis

Två och ett halvt år efter sin död säljer Stieg Larsson böcker i Tyskland, Norge, Danmark, Island, England, USA, Holland, Italien, Litauen och Frankrike förutom Sverige. Han lämnade tre manus först till Piratförlaget som refuserade och sedan till Norstedts – Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes – och i sommar räknar Norstedts med att ha sålt en miljon exemplar sammanlagt.

Larsson avsåg att skriva tio böcker om journalisten Blomkvist och datahackaren Salander när han avled i en hjärtinfarkt på sin arbetsplats i oktober 2004.

Det är en framgångssaga vars guldkant nu håller på att krackelera på grund av en arvstvist mellan Larssons sambo Eva Gabrielsson och hans far Erland och brodern Joakim.

Alla vill åt de mycket stora royaltyintäkterna. Dessutom gäller striden i viss mån ett fjärde manuskript om 200 sidor som lär finnas i en dator som tillhör tidskriften Expo, där Larsson var chefredaktör.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22