Arnold till Tecknarskolan

Dec 30th, 2008 | By | Category: 2009-1, Notis

Hans Arnold

Fingeravtrycksman av Hans Arnold

Utöver de illustratörer som redan medverkar i Tecknarskolan.se ansluter sig nu Hans Arnold, Bo Furugren och Ola Skogäng. Dessa tre professionella illustratörer skall delta med sina produktioner och vara förebilder för eleverna på tecknarskolan.se. Skolans sex grundkurser ger skolning i klassisk teckning och har ett system för interaktivt lärlingsskap. Tecknarna medverkar i de pedagogiska genomgångarna med exempel ur sina produktioner. Eleverna kan också ta del av hur tecknarna tänker och arbetar i sitt skapande.

Hans Arnold som är känd omslagsillustratör av bland annat kriminalromaner har utvecklats till en kultfigur i flera kretsar. Genom åren har han en lång rad av varierade produktioner bakom sig.

Hans Arnold kom 1948 till Sverige, där han fick jobb på bok- och tidningsförlag och började arbeta åt en rad tidningar, bland annat Veckans chock i Veckorevyn, Svenska Dagbladet och tidningen Hjälp (en systertidning till svenska Mad). Han jobbade även åt Sveriges Radio med animerad film. Arnold har också gjort flera kända skivomslag bl a till ABBA och filmaffischer, däribland Steven Spielbergs Duellen.

Konstnären, illustratören, författaren och naturvetaren Bo Furugren har bl a produktioner som “Teckna hästar och hundar”, “Teckna hund och katt” (Natur och Kultur) bakom sig. Han kommer att medverka i tecknarskolans.se kurser om att teckna djur.

En annan intressant tecknare, specialiserad på serier, deltar i tecknarskolan. Han heter Ola Skogäng och har gett ut “Mumiens blod” (Kartago). Ola jobbar också som serieteckningslärare och är guide på Åbergs museum. Han kommer att vara inblandad i främst seriekapitlet.

En presentation av tecknarskolans medverkande finns på : www.tecknarskolan.se

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22