Årets bästa ljudboksdeckare koras på Svenska Deckarbiblioteket

Mar 10th, 2013 | By | Category: 2013-03 mars, Notis

Stora Ljudbokspriset och Svenska Deckarbiblioteket i Eskilstuna samarbetar kring Årets bästa ljudboksdeckare som i år delas ut för första gången.Det sker lördag 16 mars klockan 15 till 17 på Contrast, vid Stadsbiblioteket, Kriebsensgatan 4, Eskilstuna. Temat är också Påskekrim som anknyter till den norska traditionen att särskilt läsa deckare till påskledigheten. I år är det 90 år sedan det startade i Norge.

Ljudbokspriset delas ut också i samarbete med Synskadades riksförbund och Elite hotels.

Finaljuryn består bland annat av författaren Johan Theorin och länspolismästaren i Södermanland, Mats Kirestam, samt Lyssnarklubben. Moderator: Katarina Ewerlöf.

En nomineringsjury har lyssnat på 33 bidrag och nominerat de tre bästa till deckarljudbokspriset. En finaljury lyssnar på de nominerade titlarna och utser den bästa deckarljudboken som presenteras den 16 mars:

Omslag-till-Flaskpost_fran_pJussi Adler-Olsen: Flaskpost från P
Uppläsare Stefan Sauk

Omslag till Mördaren i folkhemmetLena Ebervall & Per E Samuelsson: Mördaren i folkhemmet
Uppläsare Björn Granath

Omslag-till-En_enda_sanningOlle Lönnaeus: En enda sanning
Uppläsare Christian Fex

 

Andra programpunkter under våren:
Litterärt café med Viveca Sten
Tisdag 16 april 19.00, Contrast
Ytterligare en deckarförfattare besöker Eskilstuna stadsbibliotek under våren inom reamen för Litterära caféer i Sörmland. Viveca Sten skriver deckare som toppar försäljningslistorna, vilka också blivit uppskattade filmer. Deckarna utspelar sig i Sandhamn där juristen Nora Linde och polisen Thomas Andreasson löser mordgåtor på den idylliska semesterorten. I samarbete med Länsbibliotek Sörmland och NBV.

Svenska Deckarakademins prisutdelning
Lördag 27 april, Eskilstuna stadsbibliotek
Åsa Larsson tar emot den gyllene kofoten för Till offer åt Molok. Även pris till bästa utländska deckare, debutantpriset, specialpriset och fackbokspriset delas ut. I samarbete med Svenska Deckarakademin.

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22