Ännu fler vampyrer i TV: True Blood

Aug 26th, 2009 | By | Category: 2009-4, Notis

Onsdag kväll: TV1 presenterar första avsnittet av True Blood: Höst, grytor, mustigt rödvin och vampyrer. Vin för herrar blodtyper AB0 och A Skarsgård för damer. Han är ju så fin och han pratar perfekt amerikanska. Serien är från HBO (nya avsnitt från säsong 2 går nu på amerikanska HBO) och visar mycket sex. Ni som gillar Tudor kommer att älska serien. Det än fröjd att se en svensk som kan hantera amerikanska repliker på ett trovärdigt sätt. Alexander är grym, amerikansk och supersexig vålnad som är en vampyrviking 600 år gammal.

Serien baseras på en romansvit av amerikanska Charlaine Harris som tecknar en kärleksfull historia om en liten stad i Louisiana, Bon Temp. Det är inte, men skulle kunna vara Falun, Trosa eller Malmköping – blodsugare finns där och de vill närma sig oss.

Området har cajunkultur med voodoo, predikanter och träskmyter. “True blood” innebär syntetiskt blod som framställs av japaner. Syntetiskt blod ger vampyrer en chans att träda fram och kämpa för att bli accepterade av samhället.

Vi människor är tveksamma – ska vi ge dem medborgarskap, kan vi ha dem bland oss? Är det vi eller dem, kan vi samexistera? Kan vi låta människor ha sexuella relationer med de odödliga? Kan vampyrer älska utan att döda?

Mitt i berättelsen visar det sig att vampyrernas blod har afrodiadsisk verkan på människor. Knarkare jagar vampyrer för att få en droppe av vampyrblod som har viagraverkan. Vampyrerna blir byte och människor jägare.

Frikyrkor har också en roll, likaså voodoo och djävulsdyrkare. Ni som lyssnat på Dr Jones och Cajun country kan föreställa er hetta, kräftkalas, desperation, missbruk och vidskepelser.

Serien ligger som nummer ett på amerikanska listor, fyra miljoner har sett den en kväll på HBO-kanalen.

AL

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22